Paradontopatia este o afectiune din ce în ce mai des întâlnita în ultima perioadă și constă în distrugerea sistemului de susținere a dinților de cele mai multe ori fără semne pe smalț. Apariția acestei afecțiuni poate avea ca factori fumatul, tartrul sau placa bacteriană sau pot fi factori ereditari.
Printre primele semne in cazul aparitiei paradontopatiei este inflamația gingiei, iar ulterior, prin extinderea afecțiunii, dinții pot căpăta mobilitate. Alături de complicațiile cariei dentare, parodontoza reprezintă una dintre cele mai importante cauze ale pierderii dinților.
Cum putem preveni parodontoza?
Periajul dentar corect, precum și prezentarea la controlul periodic stomatologic din 6 în 6 luni sunt modalități elementare, dar foarte eficiente de prevenire a apariției bolii parodontale. Periajul dentar trebuie executat de 2 ori pe zi, dimineața și seara. De asemenea, e foarte importantă tehnica de periaj pentru că un periaj incorect poate deveni chiar nociv. De aceea, în clinca StydeDent, profesioniștii noștri vă vor arăta modalitățile corecte de periaj. Alaturi de periajul zilnic este necesar un detartraj însoțit de un periaj profesional, o dată la șase luni.
Tratamentul parodontozei
Mulțumită ultimelor descoperiri din domeniu, boala parodontală beneficiază în clinica noastră de un tratament complex, individualizat în funcție de forma clinică și în armonie cu dorințele pacientului, asigurând prelungirea duratei de existență a dinților pe arcadă.
Se poate reuși însă încetinirea progresiei bolii sau chiar încetarea ei. Prin metode chirurgicale chiar se poate remedia în mare măsura defectul produs.
La clinica Style Dent, alături de medicul specialist parodontolog Anca Zărnescu, aveți la dispoziție mai multe metode de tratament a bolii parodontale, cum ar fi tratarea gingivitelor şi a parodontopatiilor, echilibrarea ocluzală a dinţilor parodontotici, operaţii cu lambou și chiuretaj subgingival.